Sivas’ta “Patates Hasadı Tarla Günü” Coşkuyla Gerçekleştirildi

Sivas’ta “Patates Hasadı Tarla Günü” Coşkuyla Gerçekleştirildi

Sivas Merkez Aşağı Yıldızlı Köyü’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, İl Tarım Müdürü Seyit Yıldız, şube müdürleri ve çiftçilerin katılımıyla “Patates Hasadı Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. Tarla Günü’nde çiftçiler, patates hasadına katılarak üretim sürecinin bereketini kutladı.

İl Müdürü Seyit Yıldız, konuşmasında patatesin önemli bir endüstri bitkisi olduğunu vurguladı. Yıldız, “Patates, yemeklik ve sanayilik kullanım alanları olan, karbonhidrat, nişasta, vitamin ve mineralce zengin bir üründür. Dünyada ve ülkemizde son yıllarda sertifikalı tohumluk kullanımı sayesinde verimi yüksek, hastalıktan ari patates üretimi artmıştır” dedi.

Patates üretiminde en kritik faktörün sağlıklı tohum seçimi olduğunu belirten Yıldız, Sivas’ın patates yetiştiriciliğinde önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi. Şehrin yüksek rakımının patateslerin kalitesini artırdığını ve depolama ömrünü uzattığını ekleyerek, “Sivas’ta üretilen patatesler, kalite ve lezzet açısından Türkiye’nin en iyisidir” dedi.

Seyit Yıldız ayrıca, Sivas’ın 2023 yılında tohumluk patates üretiminde Türkiye birincisi olduğunu, 2024 yılında ise 140 bin dekar alanda patates üretimi gerçekleştirildiğini belirtti. Toplamda yaklaşık 700 bin ton patates üretimi yapılmasının beklendiğini ifade eden Yıldız, hasadın hayır ve bereket getirmesini diledi.

Etkinlik sonunda İl Müdürü Seyit Yıldız, çiftçilerle sohbet ederek patates hasadına traktörle katıldı. Tarla Günü, katılımcıların yüzlerinde memnuniyetle sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***