HAK-İŞ Sivas İl Başkanı Nihat Şimşek’ten Filistin’e Destek Bildirisi

HAK-İŞ Sivas İl Başkanı Nihat Şimşek’ten Filistin’e Destek Bildirisi

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Sivas İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, Filistin ile dayanışma ve destek bildirisini kamuoyuyla paylaştı. Şimşek, bildiride Siyonist İsrail’in Filistin’e yönelik insan hakları ihlallerini ve Gazze’de yaşanan katliamları kınayarak, HAK-İŞ’in Filistin halkının onurlu mücadelesinin daima yanında olduğunu vurguladı.

Sendika binasında düzenlenen basın bildirisinde öz sağlık iş sendikası sivas şube başkanı İbrahim eyce, sendika yönetimi ve üyeleri de eşlik etti.

Hizmet İş sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek, Siyonist İsrail’in uzun yıllardır Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıların, özellikle 7 Ekim 2023’te başlayan katliamların şiddetini artırarak devam ettiğini belirtti. “Filistin’de bir insan hakları dramı yaşanıyor,” diyen Şimşek, Filistin halkının bağımsız bir Filistin devleti kurma mücadelesinin tüm insanlığın ortak davası olduğunu ifade etti.

Bildiride, İsrail’in Gazze’yi “açık hava hapishanesine dönüştürdüğünü” ve uluslararası hukuku hiçe sayarak sistematik bir şekilde insan hakları ihlallerini sürdürdüğünü belirten Şimşek, şu çarpıcı rakamları paylaştı: 41.000 Filistinli hayatını kaybetmiş, 10 binden fazla kişi kaybolmuş ve 100 bine yakın insan yaralanmıştır. Gazze’de saldırılar sonucu 17 binden fazla çocuk katledilmiş, 820 cami ve 3 kilise zarar görmüş, onlarca hastane ve okul hedef alınmıştır.

Şimşek, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak İsrail’i en güçlü şekilde kınadıklarını ve bu zulme karşı durduklarını belirterek, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. “Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası kuruluşlar, Siyonist İsrail’in liderlerini savaş suçlusu olarak yargılamalı ve İsrail’e karşı her türlü yaptırımı uygulamalıdır,” dedi.

HAK-İŞ’in Filistin halkıyla dayanışma çağrısında bulunan Şimşek, bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi ve sözlerini “Yaşasın HAK-İŞ, Yaşasın Özgür ve Bağımsız Filistin, Yaşasın Türkiye!” diyerek tamamladı.

HAK-İŞ’in Filistin Desteği Güçleniyor

Bu anlamlı bildiri, HAK-İŞ’in Filistin’e yönelik desteğinin sadece tarihsel ve inanç temelinde değil, aynı zamanda evrensel insan hakları çerçevesinde sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***