Gemalmaz Tarım İşletmeleri: Türkiye’nin Patates İhtiyacını Karşılayan Aile Şirketi

Gemalmaz Tarım İşletmeleri: Türkiye’nin Patates İhtiyacını Karşılayan Aile Şirketi

Türkiye’nin tarım alanında önde gelen aile şirketlerinden biri olan Gemalmaz Tarım İşletmeleri, patates üretimiyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Şirket, özellikle Kangal’da bulunan üretim tesisleri ve geniş tarım arazileri ile sektördeki iddiasını her geçen gün daha da pekiştiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yılmaz, patates üretiminde yakaladıkları başarıyı vurgulayarak, Türkiye’nin her bölgesine yüksek kaliteli patates sunduklarını belirtti.

Erhan Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Patateste istediğimiz rekolteyi yakaladık. Kangal’da üretimimiz var ve burada 2500 dönümlük arazide patates ekiyoruz. Bunun yanı sıra, 4000 dönüme yakın arazide arpa ve buğday üretimi yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Şirketin faaliyet alanlarının sadece patatesle sınırlı olmadığını belirten Yılmaz, aynı zamanda hayvancılıkla da uğraştıklarını ve 1400 metre rakımda üretim yaparak kışlık patates yetiştirdiklerini sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Her Bölgesine Patates Sevkiyatı

Kangal’da üretilen patatesler, Nevşehir bölgesindeki soğuk hava depolarına ihraç ediliyor ve kış aylarında Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılıyor. Bunun yanı sıra, tohumluk patates satışları da yapan şirket, bu alanda önemli bir yere sahip. “Sivas, gece ve gündüz arasındaki iklim farkı ve bu topraklarda yetişen ürünlerin lezzeti sayesinde Türkiye’nin en kaliteli patatesini üretmektedir,” diyen Yılmaz, Sivas patatesinin dünya çapında tercih edilen bir tarım ürünü olduğuna dikkat çekti.

Fiyatlar Düşük, Üretim Devam Ediyor

Şu anda patates fiyatlarının oldukça düşük seviyelerde olduğunu belirten Erhan Yılmaz, bu durumun dengelenmesi gerektiğini ifade etti. Ancak her şeye rağmen üretime kararlılıkla devam edeceklerini belirten Yılmaz, “Biz üretelim, siz gönül rahatlığıyla tüketin. Canım Türkiye’m, sen rahat ol” sözleriyle halka güven verdi.

Gemalmaz Tarım İşletmeleri, Türkiye’nin tarımsal gücüne katkı sağlayarak büyümeye devam ediyor. Sivas’tan tüm ülkeye yayılan bu başarı hikâyesi, tarımda doğru yatırımlar ve kararlı üretimle elde edilen sonuçların bir kanıtı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***