Sivas Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Sivas Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, tarihi kongre binası yanında yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tören, Sivas’ın kurtuluş mücadelesindeki önemini bir kez daha vurgulayan konuşmalarla dolu dolu geçti.

Tören programında Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas Milletvekilleri Ahmet Özyürek ve Rukiye Toy, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler birer konuşma yaparak Sivas Kongresi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizdiler.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, konuşmasında, “Binlerce yıllık geçmişin izlerini taşıyan ilimiz, Türk tarihinin dönüm noktalarından olan Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapmış, 105 yıl önce kurtuluşa giden yolda şehrimizde önemli kararlar alınmış, bir bakıma Cumhuriyetin temelleri burada atılmıştır” dedi. Vali Şimşek, bu tarihi mirasın Sivas için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

TBMM Başkan Vekili Celal Adan ise konuşmasında, Sivas Kongresi’nin Anadolu’nun bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı. “105 yıl önce bugün; bu milletin istiklâli ve istikbâli için bir haykırış yükselmiştir. Bu haykırış; bütün Anadolu ve Rumeli’nin sesidir. Bu toprağın evlatlarını, işgalcilere karşı topyekûn ayağa kalkmaya çağırmıştır. İşte o yiğit sesin yükseldiği yer; duvarlarında tarihimizin bir nabız gibi attığı bu şehirdir. Dünya Türklüğün üzerine çullanmış ve onu yere düşürmeye çalışırken; aziz milletimizin ayaklarının üzerinde durduğu yer, Sivas’tır. Bu kutlu belde, bu yiğit şehir; direnişin ve dirilişin diyarıdır.” sözleriyle Adan, Sivas’ın bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü bir kez daha hatırlattı.

Konuşmaların ardından hazırlanan çeşitli etkinliklere yer verildi.

Törenin sonunda TBMM Başkan Vekili Celal Adan, günün anısına şeref defterini imzaladı. Bu anlamlı gün, Sivas halkının ve törene katılan tüm protokol üyelerinin gurur dolu anlar yaşadığı bir kutlama ile son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***