Şehit İsmail Haniye için Sivas’ta gıyabi cenaze namazı kılındı

Şehit İsmail Haniye için Sivas’ta gıyabi cenaze namazı kılındı

Hamas lideri İsmail Haniye’nin alçak suikastla şehit edilmesinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas’ta da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutunda alçak suikastla şehit edilmesinin ardından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Haniye’nin şehit edilmesinin ardından Türkiye’nin dört bir yanında gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, sloganlarla İsrail saldırılarını lanetledi. Sivas kale camiinde ikindi namazı sonrası İHH öncülüğünde şehit İsmail haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Binlerce Sivaslının katıldığı gıyabi cenaze namazı öncesi tekbirler getirildi. Tarihi meydanı hınca hınç dolduran Sivaslılar ABD ve İsrail’i lanetlendi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin gıyabi cenaze namazını emekli müftü Mehmet Akgül hoca kıldırdı.
Kılınan cenaze namazı sonrası Akgül, dua ederek Filistin’in özgür Kudüs’ünde eski günlerine kavuşmasını temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***