SOSAD’ın Sorunları Kahvaltı Programında Ele Alındı

SOSAD’ın Sorunları Kahvaltı Programında Ele Alındı

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği (SOSAD), Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un katılımıyla kahvaltı programında sanayicilerin sorun ve taleplerini görüştü.
Programa, Belediye Başkanı Adem Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları, Birinci OSB Müdürü Emre Torun, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, TOBB Sivas Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şeyda Haksever, SOSAD Başkanı İsmail Timuçin, SOSAD yöneticileri ve birçok sanayici katıldı.

Programda konuşan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, eğitimin önemine vurgu yaparak “Eğitimde Tasarruf Olmaz” dedi. Özdemir, taşımalı eğitim sistemi ile öğrenim gören Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine öğle yemeği ve ücretsiz servis sağlanmasının tasarruf tedbirlerine takıldığını belirterek, eğitimde tasarrufun yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Eğitimde Tasarruf Olmaz

STSO Başkanı Zeki Özdemir, Sivas’taki tüm organize sanayi bölgelerinin cazibe merkezi kapsamına alınması gerektiğini belirtti. Özdemir, mesleki eğitim ve meslek liselerinin önemine değinerek, bu okulların iş gücü piyasasına belirli bir meslek alanında uzmanlaşmış nitelikli elemanlar kazandırdığını söyledi. Ayrıca, meslek liselerinin ekonomik büyümeye katkıda bulunduğunu ve üretkenlikle birlikte ekonomik verimliliği de desteklediğini ekledi.

Nitelikli Elemanların Kamuda İstihdam Edilmesi İşletmeleri Mağdur Ediyor

Özdemir, TÜRASAŞ’ın eleman almak için ilana çıkmasının sanayicileri tedirgin ettiğini belirterek, “Her türlü zorluğa rağmen, büyük bir emek ve gayretle işletmelerimizde yetiştirdiğimiz nitelikli elemanlarımızın kamu kurumlarında değerlendirilmesi işletmelerimizi mağdur etmekte ve sanayideki üretime de engel olmaktadır. Uzun yıllar boyunca çalışarak mesleki kariyerini işletmelerimizde elde etmiş olan elemanlarımız kamuda değerlendirilmektedir. Bu konudaki talebimiz, kamuya eleman alınırken yaş sınırlaması getirilmesi veya meslek liselerinin son sınıf öğrencileri veya yeni mezun olan öğrencilerin tercih edilmesidir” ifadelerini kullandı.

Sanayicilerin Sorunları ve Talepleri Görüşüldü
Programda, Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar istişare edilip, sanayicilerin sorun ve talepleri ele alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***