Selçuklu Mahallesi’nin Sevilen Sabri Hocası Emekli Oldu

Selçuklu Mahallesi’nin Sevilen Sabri Hocası Emekli Oldu

Selçuklu Mahallesi’nde yıllardır halkın gönlünde taht kuran Selçuklu Akşemsettin Camii’nin imam hatibi Sabri Yıldırım, görev yaptığı camide son kez namaz kıldırarak emekliye ayrıldı. 1990 yılından bu yana imamlık yapan Sabri Hoca, mahalle sakinleri tarafından büyük bir sevgi ve saygıyla uğurlandı.

Sabri Yıldırım, namaz sonrası kalan vakitlerinde yardımseverliği ile de tanınmış ve mahallelinin sevgisini kazanmıştı. Düğünlerden cenazelere, mahalle sakinlerinin her türlü ihtiyacına koşan Sabri Hoca, caminin müştemilatında bulunan hayır bakkalı ile de hayırseverlerin yardımlarını fakirlere ulaştırarak büyük bir iyilik hareketi başlatmıştı.

Camii cemaatinden Mahmut Üşdi, Sabri Yıldırım’a bugüne kadar camilerinde gösterdiği hizmetlerden dolayı bir plaket takdim etti.

Bu duygu dolu anlarda Sabri Hoca, cemaatine veda ederken toplu hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Sabri Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise herkesten helallik istedi. Paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“1990 yılında başladığım görevimden bugün emekliliğe ayrılmış bulunmaktayım. Uzun yıllar boyunca sizlerle birlikte olmak, dualarınızı almak ve camimizde hizmet etmek benim için büyük bir onurdu. İslam’ın nuruyla aydınlanmış bu mekânda, sizlerle birlikte namaz kıldık, sohbet ettik, acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaştık. Dualarınızla güç bulduk, birlikte nice güzel anılar biriktirdik. Hepinize sonsuz teşekkür ederim. Ben sizleri dualarımda anmaya devam edeceğim, hakkım geçtiyse hepinize helal olsun. Sizler de dualarınızı eksik etmeyin ve hakkınızı helal edin. Allah’a emanet olun.”
Selçuklu Mahallesi’nin sevilen ismi Sabri Yıldırım, emekliliğe adım atarken geride bıraktığı güzel anılar ve yardımlarıyla mahalle sakinlerinin kalbinde yaşamaya devam edecek. Mahalle halkı, Sabri Hoca’yı dualarla uğurlarken, onun öğretilerini ve iyiliklerini sürdüreceklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***