Gülsüm Türkkahraman’ın Organlarıyla 4 Hastaya Umudun Işığı

Gülsüm Türkkahraman’ın Organlarıyla 4 Hastaya Umudun Işığı

Sivaslı genç anne 4 hastaya yaşama sevinci verdi. Kars’ta yaşayan 2 çocuk annesi hemşerimiz Gülsüm Türkkahraman, hastanede geçirdiği beyin kanamasının ardından hayatını kaybetmişti. Ancak onun ölümü, dört hastaya umut oldu. Eşi Sefa Türkkahraman’ın kararıyla Gülsüm Türkkahraman’ın organları bağışlandı. Organlarıyla hayat kurtaracak olan Gülsüm Türkkahraman için Sivas’ta duygusal bir vedalaşma gerçekleşti.

Kars AFAD Müdürlüğü’nde 11 yıldır görev yapan Sefa Türkkahraman’ın, eşi Gülsüm Türkkahraman’ın beyin ölümü gerçekleştiği haberi, yakınlarını derinden etkiledi. Ancak aile, bu acıyla birlikte başkalarına umut olma kararı aldı. Gülsüm Türkkahraman’ın organları, doktorlar tarafından Erzurum ve Samsun’daki 4 hastaya nakledilmek üzere alındı.

Sivas’ta Ay Yıldız Camii’nde kılınan cenaze namazında, Türkkahraman ailesi ve sevenleri bir araya geldi. Gülsüm Türkkahraman için dualar edilirken, organ bağışının önemi bir kez daha vurgulandı. Türkkahraman’ın eşi Sefa Türkkahraman, “Eşimin organlarını bağışlamakla ona olan sevgimizi, iyilik ve yardımseverliğini yaşatmak istedik. Onunla gurur duyuyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Gülsüm Türkkahraman’ın organlarının nakledileceği hastalar için ise yeni bir umut doğdu. Organ nakli bekleyen hastalar, Gülsüm Türkkahraman’ın fedakârlığı sayesinde yeniden hayata tutunma şansı bulacaklar.

Bağışlanan organların, 4 kişinin hayatını kurtarmasıyla birlikte, Gülsüm Türkkahraman’ın hatırası da iyilik ve umutla yaşamaya devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***