Gazi Köyü Sakinleri, Geleneksel Kömbe Festivalinde Coştu

Gazi Köyü Sakinleri, Geleneksel Kömbe Festivalinde Coştu

Sivas merkez Gazi Köyünde, bayram coşkusu geleneksel Kömbe Festivali ile bir kez daha zirveye taşındı. Sivas Gazi Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 4. Kömbe Festivali, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Bayramın üçüncü gününde düzenlenen festival, köy sakinlerini ve misafirlerini unutulmaz anlar yaşatırken, çocuklara da özel ilgi gösterildi. Festivalde balonlar ve lunapark biletleriyle çocukların yüzleri güldü.

Renkli boyalarla süslenen çocuklar, palyaçolar eşliğinde neşeli anlar yaşadılar.

Açılış konuşmasını yapan Sivas Gazi Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Coşkun, dernek yönetimi ve köy muhtarı gerçekleştirdi.

Dernek başkanı Coşkun, katılımcılara teşekkür ederek, gelecek yıllarda daha büyük ve geniş kapsamlı festivaller düzenleyeceklerini belirtti.

Festivalin sunuculuğunu üstlenen Sivas’ın sevilen ismi Regaip Tütüncü, kendi özel sunumuyla katılımcıları adeta coşturdu.

Sanatçı Dönü Çam ise seslendirdiği türkülerle Gazi Köyü sakinlerine unutulmaz bir bayram yaşattı. Gençler, türküler eşliğinde halaylar çekerek festivalin enerjisine katkıda bulundu.

Festivalde ayrıca, köy geleneklerine uygun olarak ağa seçimi yapıldı ve bu yılın ağası Ali Köse oldu. Ali Ağa, festivale katılanları omuzlarında selamlayarak büyük bir coşkuyla karşılandı. Özel çadırında tebrikleri kabul eden Ali Ağa, festivalin sonunda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sivas Gazi Köyü 4. Kömbe Festivali, renkli etkinlikleri, geleneksel atmosferi ve dostlukları pekiştiren anlarıyla herkesin yüzünde tebessüm bıraktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***