Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Filistinli meslektaşlarına ve halkına destek olmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kent meydanında toplanan öğrenciler, sessiz bir yürüyüş gerçekleştirerek Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliama sessiz kalan ülkelere tepki gösterdi.

Tıp Fakültesi öğrencileri, sessiz yürüyüş sırasında taşıdıkları pankartlarla ve sessiz duruşlarıyla, bebekler, kadınlar ve çocukların ölmemesi için çağrıda bulundu. Etkinlik boyunca öğrenciler, “Artık bebekler, kadınlar ve çocuklar ölmesin,” ve “Bu savaş bir an evvel durmalı” mesajlarını dile getirdiler. Öğrenciler, hayat kurtaran doktorlara izin verilerek masum halka destek olunması gerektiğini vurguladı.

Öğrenciler, bu etkinliklerin devam edeceğini belirterek, Filistin’deki insanlık dramına dikkat çekmeye devam edeceklerini ifade ettiler. Sessiz yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, savaşın bir an önce sona erdirilmesi ve insanlık dışı olaylara karşı tüm dünyadan tepki gösterilmesi gerektiği dile getirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin bu anlamlı yürüyüşü, Sivas halkı tarafından da büyük takdirle karşılandı. Öğrenciler, barış ve insanlık adına önemli bir mesaj verdiler. Bu tür etkinliklerin, dünya genelinde farkındalık yaratması ve barışa katkı sağlaması temenni ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***