Başkanı Abdullah Ağbektaş İddialara Yanıt Verdi

Başkanı Abdullah Ağbektaş İddialara Yanıt Verdi

Uluslararası Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş’tan Meydan Camii Restorasyonu Hakkında Önemli Açıklamalarda bulundu.

Sivas Uluslararası Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş, dernek yönetimi ve Meydan Camii restorasyon işlerini üstlenen firma yetkilileri ile birlikte basın mensupları ile bir araya geldi. Ağbektaş, öncelikle Filistin’de yaşanan soykırıma tepki göstererek, Müslüman kardeşlerine yapılan zulmü şiddetle kınadığını belirtti. Ağbektaş, “İnsanlık dışı zulümlerle kardeşlerimizi katleden zalimleri, Refah’ta çadır kentte katliam yapan zalim İsrail’i şiddetle kınıyoruz. Dünya devletlerini de ordularının bir an evvel barışı sağlamak için yürümelerini arzu ediyor, zulmü lanetliyoruz” dedi.

Ravza Derneği’nin Faaliyetleri

Ağbektaş, dernek faaliyetlerine değinerek, 2012 yılında Sivaslı iş adamları ile bir araya gelerek derneği kurduklarını ve kuruluş amaçlarının Sivas merkezde büyük bir camii inşa etmek olduğunu ifade etti. Ağbektaş, “Cumhurbaşkanımıza iki hayalimiz olduğunu söyledik. Birincisi, Sivas’a külliyeli bir merkez camii yapmak, ikincisi ise Sivas Ulu Camii’yi tekrar ihya etmek. Ulu Camii çok yıpranmış durumda ve bakım-onarıma ihtiyacı var” dedi.

Meydan Camii Restorasyonu

Meydan Camii restorasyonuna ilişkin önemli bilgiler veren Ağbektaş, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yaptıkları protokolü anlatarak, caminin bakım onarımının dernek tarafından karşılanacağını belirtti. Meydan Camii’nin 460 yıllık bir cami olduğunu ve çok yıprandığını ifade eden Ağbektaş, “Camii için 30 milyonluk bir maliyeti üstlendik ve dernek olarak

Abdullah Ağbektaş, bazı art niyetli kişilerin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirterek, “Sivas’ın eserini Sivaslılarla birlikte sahip çıkmaktan daha doğal ne olabilir” dedi.

Ravza Derneği ve Meydan Camii restorasyonu hakkındaki bu önemli açıklamalar, Sivas kamuoyunda geniş yankı buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***