I’M MAWARE “Farkındayım” Projesiyle Dünya Meselelerine Işık Tutuyor

I’M MAWARE “Farkındayım” Projesiyle Dünya Meselelerine Işık Tutuyor

Sivas’ın eğitim alanında öncü okullarından biri olan Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen Ayla Çakır liderliğinde gerçekleştirilen “I’M AWARE” yani “Farkındayım” projesi, öğrencilerin dünya meselelerine duyarlılık kazanmasını sağlıyor.

10 Türk ve 2 yabancı (Yunan) öğrencinin yer aldığı proje kapsamında, 60 öğrenci Mart ayında başladıkları çalışmalarını Mayıs ayının sonunda tamamlamayı hedefliyor. Projenin temel amacı, gençlerin kısa sürede dünya genelinde yaşanan önemli konulara farkındalık geliştirmelerini sağlayarak çözüm yolları üretmelerine katkıda bulunmak.

Proje kapsamında çevre kirliliği, savaşların etkileri ve teknolojik gelişmeler gibi konuları ele alan öğrenciler, çeşitli etkinliklerle bu konuları derinlemesine ele alıyorlar. Özellikle teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak çözüm önerileri sunan öğrenciler, web2 aracı olan Chatterpix’i kullanarak “Dünya Konuşabilseydi” etkinliğine öncülük etmiş olunuyor.  Bu etkinlikte, çevre kirliliğine sebep olan etmenlerin azaltılması, savaşın toplumsal yaşantıya olan olumsuz etkileri ve teknolojinin doğru kullanımının önemi gibi konulara vurgu yapıldı.

Ayrıca projede, sağlıklı beslenme, sporun önemi gibi konular da uzman görüşleriyle ele alındı. Proje dili olarak İngilizce kullanılması, öğrencilerin yabancı dil öğrenimine olan ilgisini artırırken aynı zamanda kültürler arası iletişime de katkı sağladı.

Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Farkındayım” projesiyle sadece akademik başarıları değil, aynı zamanda toplumsal sorunlara duyarlı bireyler olarak gelecek nesillere de ilham vermeyi amaçlıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***