Çiftçi Önder Kaya’dan Fiyat Tepkisi: Bir Römork Biberi Yola Dökerek Sesini Duyurmaya Çalıştı

Türkiye genelinde kapya biber üretiminde önemli bir yer tutan Yenice’de, çiftçiler zor günler yaşıyor. Yenice Seyvan köyünde 60 dönüm kapya biber ekimi yapan 53 yaşındaki üretici Önder Kaya, yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla farklı bir eyleme imza attı. İlçe pazarının kurulduğu Perşembe günü, Biga Caddesi’nde bulunan camlı kahve yanında bir römork dolusu kapya biberi yola döken Kaya, biberlerin alıcı bulamaması ve fiyatların düşük seyretmesi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Kaya, gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, “Geçen sene 17 liradan alıcı bulan kapya biberin fiyatı, bu yıl mazot ve gübre gibi üretim maliyetleri artmasına rağmen 4-5 liraya kadar düştü. Üstelik salçalık olarak 4 liradan dahi alınmıyor. Alıcı firmalar 150 gün vade teklif ediyor. Biz bu koşullarda nasıl ayakta kalacağız?” diyerek tepkisini dile getirdi. Kaya ayrıca, biber fiyatlarının bu kadar düşmesine rağmen salça fiyatlarının neden tüketiciye yansımadığını sorguladı.

Yenice’deki bu olay, tarım sektöründe üreticilerin yaşadığı ekonomik zorluklara ve sürdürülemez koşullara dikkat çekerken, çiftçilerin sesi olma amacı taşıyor. Kaya’nın eylemi, sadece Yenice değil, ülke genelinde üreticilerin yaşadığı sorunların bir yansıması olarak görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
ARAMIZDAN AYRILANLAR : MEHMET HELVACIOĞLU 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. *** FATMA GÜLMEZ 76 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi AY YILDIZ CAMİ – SAAT : 13.00 de YUKARI TEKKE 89.ADA SIRA MEZARLIĞIndan kaldırılacaktır. Merhum'a Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. ***